Nieuws - 12 januari 2016

Opnieuw college van slangenfan Sterrin Smalbrugge

tekst:
Linda van der Nat

Studente Sterrin Smalbrugge, bekend van haar slangencollege vorig jaar, staat opnieuw ‘voor de klas’. Op 17 februari geeft de studente Bos- en natuurbeheer een college in het Orion, en wederom neemt ze een paar bijzondere huisdieren mee.

Sterrin slaat wederom de handen ineen met docent Arie Terlouw. Samen vertellen ze over de bijzondere aanpassingen die reptielen hebben om te overleven. Net als vorig jaar neemt de derdejaars studente een aantal van haar huisdieren mee: een alligatorschildpad, een korsthagedis en een spugende cobra.

‘Het wordt echt supervet,’ aldus Sterrin. ‘Waar kan je nou een spugende cobra in actie zien, behalve op tv? Ik hoop echt dat we door deze dieren dichter bij de mensen te brengen hun mening over ze kunnen veranderen. Ik heb gemerkt dat wanneer je het persoonlijk maakt, mensen ineens wel erom gaan geven. Kijk bijvoorbeeld naar Cecil de leeuw. Canned hunting gebeurde al jaren, maar pas toen het met Cecil een gezicht kreeg kwamen mensen in opstand.’

Vergeleken met vorig jaar heeft Sterrin het grootser aan kunnen pakken. De universiteit stelt de grote Waaierzaal in Orion ter beschikking. Hier kunnen maximaal 744 mensen in. Vorig jaar kwamen er 225 mensen op haar slangencollege af. Er stonden 100 mensen op de wachtlijst.

Het college Reptile Superheroes, Innovaties in een ondergewaarde heldengroep is op 17 februari van 19.30 tot 22.00 in de Waaierzaal van Orion. De toegang is gratis, maar er moeten wel kaartjes worden besteld. Aanmelden voor het college kan hier.