Organisatie - 19 januari 2016

Opnamen Universiteit van Nederland met Huub Savelkoul

tekst:
Koen Guiking

Huub Savelkoul, hoogleraar Celbiologie en immunologie, neemt vanavond in Amsterdam vijf colleges op voor de Universiteit van Nederland.

Huub Savelkoul

Lange tijd kwam Wageningen niet aan bod bij de Universiteit van Nederland, maar nu volgt het ene na het andere Wageningse college op dit online platform. De colleges van Savelkoul (Teacher of the Year 2014) komen vanaf 14 maart online. De week ervoor plaatst de Universiteit van Nederland ook de colleges van Noelle Aarts (Teacher of the Year 2015) op haar website. Die werden op 6 januari opgenomen.

Veruit de meeste colleges die op het platform staan zijn gegeven door mannelijke hoogleraren. Uitgerekend Wageningen University - dat het kleinste aandeel vrouwelijke hoogleraren heeft van alle Nederlandse universiteiten - schroeft het percentage colleges van vrouwelijke hoogleraren op. Van de vijf Wageningse hoogleraren die to nu toe een lezing hielden voor dit online platform waren er twee vrouw: Louise Vet en Noelle Aarts.