Organisatie - 12 juni 2008

Open dagen VHL trekken minder bezoekers

De bezoekersaantallen vielen tegen bij de open dag van Van Hall Larenstein op donderdagavond 5 juni. In Velp werden 154 bezoekers geteld, tegen 280 vorig jaar op zaterdag. In Wageningen en Leeuwarden lagen de bezoekersaantallen bijna gelijk met vorig jaar.

De daling in Velp is volgens de organisatoren te wijten aan de busstakingen en het tijdstip. Velp heeft veel deeltijdopleidingen en belangstellenden daarvoor bezoeken een open dag eerder in het weekend.
De meeste bezoekers trok de hogeschool in Leeuwarden, ongeveer 215. Twintig minder dan vorig jaar, maar toen werd de open dag vrijdag overdag gehouden, dus zijn de cijfers lastig te vergelijken. In Wageningen zijn 21 potentiële studenten geteld. Vorig jaar kwamen er 85 bezoekers, maar dat was inclusief familie en aanhang en de Duitse bezoekers. Dit jaar hadden dertig Duitse geïnteresseerden een aparte Infotag op zaterdag 7 juni.
De open dag in juni is kleinschalig en vooral gericht op eindexamenkandidaten die hun keuze nog niet hebben gemaakt. De bezoekers ‘shoppen’ bij de verschillende majors. ‘Ze waren inhoudelijk zeer geïnteresseerd. We verwachten dan ook behoorlijk wat inschrijvingen’, vertelt Wietske Drent van Marketing en communicatie in Leeuwarden.
De last minute open dag wordt volgend jaar ook op zaterdag georganiseerd om de deeltijdmarkt in met name Velp beter te bedienen.