Organisatie - 11 februari 2014

Op de koffie

tekst:
Roelof Kleis

Zo’n 140 collega’s kwamen afgelopen dinsdag in het Restaurant van de Toekomst op de koffie. Om te proeven. De exercitie maakt deel uit van de aanbesteding van de koffie die de komende jaren uit de automaten op de campus stroomt.

Een belangrijk en serieus klusje dus, want goede koffie is misschien wel de belangrijkste voorwaarde om te presteren achter je bureau of in de collegebanken. Met de aanbesteding wordt derhalve niet over een nacht ijs gegaan. Sterker nog, het is al de tweede keer dat een panel proeft.

De eerste poging afgelopen jaar om tot een opvolger van Douwe Egberts te komen liep op niets uit. De kwaliteit voldeed niet. De opzet van de procedure is dit keer anders, legt projectleider Pim Marcusse (Facilitair Bedrijf) uit. In de smaaktest is een nieuwe aanbieder afgezet tegen de huidige leverancier Douwe Egberts. Van de onbekende inschrijver, die als beste uit het voortraject kwam, zijn twee verschillende smaakvarianten getest.

IMG_1349.JPG

De inschrijver wint als zijn consumptie beter of gelijkwaardig is aan koffie en cappuccino die op dit moment in de kantoren uit de automaten komt. De deelnemers aan het smaakpanel zijn van die opzet overigens niet op de hoogte. Zij krijgen drie verschillende kopje koffie of cappuccino voorgezet die ze moeten beoordelen op uiterlijk, geur, smaak en het algehele plaatje. Spannend. De uitslag volgt binnenkort.