Wetenschap - 12 september 2002

Op de camping door kamernood

Wegens kamernood in Wageningen bivakkeren 20 eerstejaars studenten noodgedwongen op camping de Wielerbaan. De kampeerders kunnen geen beurs voor uitwonenden aanvragen, omdat ze zich niet kunnen inschrijven in de gemeente Wageningen. De WSO zoekt samen met de universiteit naar een oplossing.

"De Informatie beheer groep wil dat je ingeschreven staat in de gemeente waar je een kamer hebt," zegt Anoeska Buijze van de WSO-kamerbalie. "Maar als je op een camping staat kun je je niet door de gemeente laten inschrijven."

De WSO zoekt naar manieren om de kamperende studenten toch aan een beurs voor uitwonenden te helpen. "We proberen met de universiteit te regelen dat de studenten het adres van het bestuurscentrum aan de Costerweg kunnen opgeven bij de gemeente," zegt WSO voorzitster Lieselotte Heederik.

Lotte van Laarhoven heeft zich nog niet druk gemaakt om de studiebeurs. De eerstejaars studente aan Hogeschool Diedenoort vindt het prima op de camping. "Ik vind het wel relaxed hier, lekker in de zon huiswerk maken," zegt Van Laarhoven. "Ik kan hier nog een beetje genieten en tot rust komen."

Het kamperen bevalt ook Suzanne Allerts, eerstejaars studente Milieukunde. "Je bent zo lekker buiten," zegt ze. "Als je in een studentenflat woont moet je eerst al die trappen af als je naar buiten wil." Allerts weet nog niet wanneer ze een kamer krijgt. "Twee weken geleden stond ik nog op plaats 116 van de wachtlijst.

Studenten die zich nu inschrijven bij de SSHW krijgen waarschijnlijk pas in maart een kamer toegewezen. Ook op de particuliere markt is het aanbod van kamers laag. Een aantal huiseigenaren heeft wegens brandonveiligheid huizen moeten sluiten of het aantal bewoners terug moeten brengen.| L.M.