Student - 8 oktober 2009

Oorzaak brand Bornsesteeg niet bekend

De precieze schade van de brand in studentenflat De Bornsesteeg is nog niet vastgesteld. Ook is de oorzaak onduidelijk, aldus de persvoorlichter van studentenhuisvester Idealis.

De brand brak uit in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 september op de negentiende verdieping. Uit voorzorg werden alle bewoners van de Bornsesteeg geƫvacueerd. Toen de brand was geblust, kon iedereen terugkeren, behalve de bewoners van de afdeling waar de brand was ontstaan. Elf studenten verbleven een week in een hotel. Nadat de blussporen, zoals het water in de gang, waren verwijderd, konden ook zij terugkeren naar hun afdeling, op de bewoonster van de uitgebrande kamer na. Haar kamer moet namelijk grondig worden gerenoveerd. De bewoonster krijgt andere woonruimte aangeboden.