Organisatie - 1 januari 1970

Ook deel Rikilt naar universiteit

De afdeling Nutrigenomics van het Rikilt zal wellicht ook naar de universiteit verhuizen. Een studie naar de positie van de afdeling maakt deel uit van het toekomstplan voor het instituut Agrotechnology & Food Innovations dat grotendeels ondergebracht zal worden bij Wageningen Universiteit.

Bij de afdeling Nutrigenomics werken ongeveer 20 onderzoekers. Het onderzoek maakt geen deel uit van de wettelijke onderzoekstaken die het Rikilt voornamelijk verricht. Het onderzoek naar nutrigenomics is bovendien een wat vreemde eend in de bijt. Waar de rest van het instituut zich vooral bezighoudt met het opsporen van ongezonde stoffen in levensmiddelen, richt nutrigenomics zich juist op de werking van gezonde stoffen.
Volgens dr André Bianchi, directeur van het Rikilt, hebben de betrokken onderzoekers wel oren naar het plan. 'De groep heeft al hele nauwe contacten met de universiteit.' Hij verwacht dat het nog wel even kan duren voordat een definitief besluit genomen zal worden. 'Er is geen dringende financiële noodzaak. De plannen voor andere afdelingen zullen waarschijnlijk meer haast hebben. Het kan dus wel een jaar duren voordat de knoop wordt doorgehakt.' / KV