Nieuws - 15 februari 2010

Ook de masters van Wageningen Universiteit scoren het best

In de Keuzegids Masters scoort Wageningen Universiteit het best. De auteurs van de keuzegids reppen van ‘een groene topper’.

Bij vrijwel alle masters van Wageningen Universiteit kun je rekenen op hoge kwaliteit. Dat staat te lezen in de vandaag verschenen Keuzegids Masters. Achttien van de negentien beoordeelde Wageningse masters steken ver boven het gemiddelde van hun vakgebied uit. Alleen Landscape Architecture and Planning doet het middelmatig. De studenten van de andere beoordeelde Wageningse studies - op gebied van aard- milieu- en levenswetenschappen en bedrijfskunde - zijn zeer positief. Volgens de auteurs van de keuzegids is de topscore te danken aan het intensieve en kleinschalige onderwijs en de praktische inslag ervan.
Naast Wageningen staat de prestigieuze businessschool Nyenrode aan de top. Dat is vooral te danken aan de enorm hoge score van de master Management waarvoor het collegeld 24 duizend euro bedraagt. Geen van de grote universiteiten steekt boven de middenmoot uit, volgens de makers van de gids. De grote universiteiten hebben allemaal zowel sterke als zwakke opleidingen.
Keuzegids
De Keuzegids Masters is voor het eerst uitgebracht. In de gids is te zien welke masteropleidingen in deeltijd worden aangeboden, welke specialisaties er zijn en wat studenten en experts vinden van de kwaliteit van de opleidingen. Niet alle masteropleidingen zijn echter beoordeeld op kwaliteit. Veel opleidingen hebben te weinig studenten voor een goed oordeel. Van de meer dan dertig Wageningse masters zijn er maar negentien beoordeeld.
In december verscheen de Keuzegids Universiteiten, waarin de bacheloropleidingen worden beoordeeld. Wageningen Universiteit kwam daarin voor het vijfde jaar achtereen als beste universiteit van Nederland uit de bus.