Organisatie - 12 december 2011

Ook Nederlandse studenten naar kazerneterrein

De universiteit gaat tijdelijk ook Nederlandse studenten huisvesten op het kazerneterrein in Ede. In Bennekom is voormalig zorgcentrum Beringhem aangekocht voor huisvesting van studenten en promovendi.

Het voormalige zorgcentrum Beringhem in Bennekom
In december worden 74 kamers opgeleverd op de Maurits kazerne in Ede. Enkele tientallen daarvan worden toegewezen aan Nederlandse studenten. Die mogelijkheid is er nu de kamernood onder buitenlandse studenten voorbij is. De universiteit heeft het afgelopen jaar veel tijdelijke kamers voor buitenlandse studenten gerealiseerd.'We hebben nu voldoende kamers voor de piekopvang van de buitenlandse studenten in september', zegt Vink. 'Daardoor kan er tijdelijke leegstand ontstaan in de loop van het studiejaar.' In augustus, als er weer een nieuwe lichting buitenlandse studenten op de stoep staat, moeten de Nederlandse studenten er weer uit.
Bennekom
Om de verdere groei van buitenlandse studenten op te vangen, heeft de universiteit in Bennekom het voormalig zorgcentrum Beringhem aangekocht. Daar komen honderd studentenkamers en 34 appartementen voor buitenlandse studenten en promovendi. Het gaat hier om een tijdelijke situatie. Over vijf jaar verkoopt de universiteit het gebouw weer aan projectontwikkelaar Ballast Nedam.