Organisatie - 1 januari 1970

Ook Jacob de Boer naar VU

Rivo-onderzoeker en persoonlijk hoogleraar prof. Jacob de Boer vertrekt naar de Vrije Universiteit. De Boer krijgt een leerstoel in Amsterdam.

De onderzoeker van het visserij-instituut in IJmuiden is binnen korte tijd de tweede gezichtsbepalende medewerker van Wageningen UR die naar de Vrije Universiteit vertrekt. In december maakte voedingsonderzoeker Katan bekend dat hij overstapt naar die universiteit.
De Boer werd vorig jaar benoemd tot persoonlijk hoogleraar in Wageningen. Hij geniet internationaal aanzien vanwege zijn onderzoek naar broomhoudende verbindingen in het milieu.
Wageningen UR en de Vrije universiteit overleggen nog over een mogelijke overgang van andere leden van de onderzoeksgroep van De Boer. De Boer wil zijn vertrek daarom nog niet toelichten. 'Ik heb met mijn directeur afgesproken dat we even radiostilte in acht nemen.' / KV