Nieuws - 1 januari 1970

Ooijevaar studentenkampioen schaatsen

De tweedejaars student Bos- en natuurbeheer Mark Ooijevaar is Nederlands studentenkampioen geworden bij het allround schaatsen. Hij won het kampioenschap na winst op drie van de vier afstanden.

Ooijevaar keek na de eerste afstand, de 500 meter, tegen een achterstand aan. Toch was hij redelijk tevreden met zijn tijd, een halve seconde boven zijn persoonlijk record. ‘Ik kan op de korte afstanden niet uit de voeten en ik was bij de start niet helemaal fit.’ Door studieverplichtingen en zijn nominatie voor de verkiezingen van de Wageningse sporters van het jaar had hij niet genoeg tijd gehad om uit te rusten van een nationale wedstrijd het weekend ervoor.
Toch won hij de andere drie afstanden van de NSK allround, op 19 en 20 januari in Nijmegen. Hij verbeterde zelfs zijn beste prestatie op die drie afstanden; de 1500, 3000 en 5000 meter. ‘Aan het eind van het seizoen word ik steeds iets beter. En elk seizoen dat ik schaats ga ik weer effe harder’, aldus de 22-jarige Ooijevaar. ‘De lange afstanden liggen me het best. Ik schaats ook wel eens marathons. Maar allround schaatsen vind ik het leukst, vanwege de spanning van een klassement en omdat je een complete schaatser moet zijn.’ / YdH