Nieuws - 27 mei 2010

Oogballen

Lekker goedkoop dronken worden, krijgt een nieuwe dimensie: eyeballing. Men neme een fles Cheapakov-wodka. Draai het dopje eraf en zet de fles op de naakte oogbal. Natuurlijk zijn er al fans op Facebook: It’s such a beautiful sight seeing the rim of the bottle connect with your eye and then the pure Vodka flooding the eyeball. Wij vinden snuiven lekkerder.

26-Sloggi-studentenaward.jpg
Persvrijheid
I ended up sitting on my teacher! Dat was de kop boven een artikel in Sensor, het blad van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. De betreffende studente, die meedeed aan theatersport, was niet blij met de kop en zocht het hogerop. Daarom zijn alle Sensors uit de bakken gehaald en vernietigd. Online staat een nieuw artikel met de kop: Improvising helps personal development. Gaap.
Billen
Studente Nancy Lynn de Ronde (midden) heeft de mooiste studentenbillen van Nederland. De Haarlemse won de Sloggi Studenten Award, een feestje van Studenten.net. Zij studeert overigens toegepaste psychologie. Voor niet ingewijden: een studie waar je overduidelijk niet al te veel zitvlees mee kweekt.
Puzzling
Puzzelschrijver Martin Gardner stierf afgelopen zaterdag, 95 jaar oud. Als eerbetoon de volgende breinbreker. ‘Stel ik heb twee kinderen. De ene is een jongen die op een dinsdag is geboren. Hoe groot is de kans dat ik twee jongens heb? Het antwoord is 13/27. Raar maar waar. Voor de uitleg zie de website van New Scientist: Magic numbers, a meeting of mathematical tricksters.