Nieuws - 17 november 2017

Ontvoering blijkt studentengrap

tekst:
Hoger Onderwijs Persbureau

Studenten van CSFR uit Wageningen en Delft hebben voor flink wat paniek gezorgd. Omstanders zagen in Bennekom de ‘ontvoering’ van een Wagenings bestuurslid aan voor een aanslag.

© Shutterstock

Het gebeuren vond woendagavond tegen negenen plaats op de Van Balverenweg aan de rand van Bennekom. De meldkamer van de politie kreeg binnen korte tijd drie meldingen binnen van een auto die zou zijn ingereden op een groepje mensen. Het bleek evenwel om een grap te gaan. Een brasactie van de Delftse tak van de reformatorische studentenvereniging CSFR, die daarmee reageerde op de 'diefstal' van het zogehten bestuurslint de avond tevoren uit de sociëteit van Delft.

Wraak
Uit wraak besloten de Delftenaren een Wagenings bestuurslid te ontvoeren. Dat ging niet zo soepel als gehoopt: een groepje Wageningse studenten probeerde de auto waarin de Delftenaren het bestuurslid vervoerden tegen te houden met hun fietsen. Toen er ook nog twee auto’s met Wageningse studenten kwamen aanrijden, ontstond er een 'enorm geduw en getrek, wat er voor omstanders heftig uit moet hebben gezien', zegt de Delftse preses Wilco Oosterom tegen het Nederland Dagblad.

Bellen
De gewaarschuwde politie dacht aan een aanslag en rukte met meerdere auto’s uit. De studenten werden meegenomen naar het bureau en werden daar aan de tand gevoeld. De studenten kwamen er met een waarschuwing van af. Ze hebben de politie beloofd om voortaan te bellen als ze van plan zijn een grap uit te halen. Het is niet de eerste keer dat de politie in actie moet komen voor een studentengrap. Vorig jaar werden twee studenten van NHTV Hogeschool aangehouden toen ze in het centrum van Breda iemand uit de auto sleepten.