Nieuws - 29 september 2010

Ontruiming Forum in 13 minuten

Vanochtend om acht minuten over elf werd Forum ontruimd. Binnen dertien minuten stonden naar schatting 3500 mensen buiten. De oefening is geslaagd, zegt de universiteit.

PICT0054.JPG
De ontruiming was een oefening voor de bedrijfshulpverleners (BHV-ers). Er werd een brand gesimuleerd op de achtste verdieping bij een partij alcohol. Over het algemeen verliep de ontruiming soepel, zo bleek uit de nabespreking met BHV-ers. Helaas bleef de deur waarachter de brand zich bevond dicht.
Aanvankelijk wilde niet iedereen het gebouw uit. Sommige studenten wilden bijvoorbeeld eerst hun kluisje leeghalen en koffie halen. Op sommige plekken moesten mensen in de rij staan voor de noodtrappen. En er was een vrouw die stiekem het gebouw weer in ging om haar jas te halen. En, waren er nou nog twee mannen aan het werk op het dak? Dat was onduidelijk.
Voor de BHV-ers was het ook moeilijk om mensen buiten bij het gebouw weg te krijgen, zodat de nooduitgangen vrij waren. Vorige week zijn er nieuwe borden geplaatst op de campus waar mensen moeten verzamelen in geval van ontruiming. Maar dat zat nog niet bepaald in het systeem van de meesten. Na een kwartier konden de mensen weer aan het werk in Forum.