Nieuws - 23 oktober 2019

One Planet hoofdhuurder van Plus Ultra II

tekst:
Albert Sikkema

One Planet, het onderzoekscentrum van het Vlaamse onderzoekinstituut Imec, Radboud Universiteit en WUR, gaat de bovenste verdieping van Plus Ultra II huren.

Chris Van Hoof, Sebastiaan Berendse, Rik Creemers (Kadans) en burgemeester Van Rumund toasten op Plus Ultra II, © Kadans Science Partner

Op die verdieping gaan de 150 onderzoekers van One Planet samenwerken met Gelderse en internationale bedrijven op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie en artificiële intelligentie.‘Dat wordt een gesloten samenwerking, het onderzoek is confidentieel’, vertelde directeur Chris Van Hoof van One Planet tijdens het feestje na het bereiken van het hoogste punt van Plus Ultra II op 22 oktober.

Toegankelijk Experience Center
Maar One Planet staat ook open voor publieke samenwerking met de twee universiteiten en uitwisseling met andere kennisbedrijfjes in Plus Ultra, vervolgde Van Hoof. Daarom vestigt One Planet een vrij toegankelijk Experience Center op de eerste verdieping van het nieuwe verzamelgebouw voor kennisbedrijven. ‘Voor die open samenwerking hebben wij een flexibele omgeving nodig.’

Starthub en start-ups
Kadans, verhuurder van Plus Ultra, organiseerde het feestje. Naast Van Hoof gaven ook de Wagenings burgemeester Geert van Rumund en Sebastiaan Berendse, directeur Waardecreatie van WUR, een korte speech. Berendse vertelde dat Starthub, de broedplaats voor studentenbedrijfjes, op de begane grond van Plus Ultra 2 komt, net als bedrijfsontwikkelaar Startlife. Op de eerste verdieping komen jonge Wageningse kennisbedrijven. Berendse hoopte vooral op groei van deze categorie bedrijven, zodat ze een reguliere huurder op de campus kunnen worden.

brug Plus Ultra II.jpg

Loopbrug
Plus Ultra 2 wordt via een loopbrug verbonden met het eerste bedrijfsverzamelgebouw op de campus, Plus Ultra 1. Achter de nieuwbouw komt een parkeergarage.