Wetenschap - 13 augustus 2010

Onderzoekschool krijgt geld voor talent

De Wageningse onderzoekschool Production Ecology & Resource Conservation (PE&RC) heeft 800 duizend euro van NWO ontvangen voor de opleiding van toponderzoekers.

Het geld komt uit het Graduate Programme van NWO, dat de vorming van een excellente onderwijs- en onderzoeksomgeving voor talentvolle jonge onderzoekers wil stimuleren.
De onderzoekschool gaat met het geld een research master opzetten, waarin talentvolle masterstudenten de kennis en vaardigheden opdoen om een topwetenschapper te worden. De research master moet leiden tot twaalf onderzoeksvoorstellen, waarvan NWO de beste vier honoreert met een promotieplaats.
Ook studenten van buiten de onderzoekschool PE&RC kunnen meedingen voor deze promotieplaatsen. De NWO-subsidie is bedoeld voor promovendi die binnen PE&RC hun onderzoek gaan uitvoeren in de ecologie.
PE&RC is een van de tien onderzoekscholen die ieder 800 duizend euro ontvangen voor talentvolle jonge onderzoekers.