Organisatie - 31 oktober 2011

Onderwijsdirecteur Van Rooijen weer in functie

Hans van Rooijen is vandaag weer begonnen als opleidingsdirecteur Bos en Natuurbeheer in Velp. Zijn terugkeer volgt op een succesvol mediation traject met hogeschooldirecteur Ellen Marks.

Van Rooijen werd net voor de zomervakantie op non-actief gesteld door het college van bestuur van Van Hall Larenstein vanwege een conflict. Zijn heenzenden leidde tot voortdurend protest bij het personeel van de hogeschool.
De medewerkers van Bos en Natuurbeheer zijn heel blij met zijn terugkeer, melden ze in een e-mail. ‘We zijn aangenaam verrast dat de beslissing is teruggedraaid', zegt docente Roos van Doorn van de opleiding.
De mediation tussen van Rooijen en Marks heeft ruim een maand geduurd. ‘Het verheugt Ellen en Hans dat het doel van de mediation, te weten het behoud van Hans als opleidingsdirecteur, voor VHL gerealiseerd is', stellen ze in een verklaring op intranet. Naast zijn functie als opleidingsdirecteur blijft Van Rooijen aan als lid van het managementteam (MT) van de hogeschool. In de gesprekken is afgesproken dat hij het VHL-brede beleid, na afstemming in het managementteam, duidelijker zal ondersteunen en uitdragen. Daarbij staat het iedereen, inclusief Van Rooijen, vrij om ‘kritische geluiden te laten horen.'
Het personeel van zijn opleiding beschouwt zijn terugkeer als ‘een belangrijk omslagpunt in houding en sfeer binnen Van Hall Larenstein. Wij wensen de directie en het College van Bestuur daarom veel succes op de ingeslagen weg.' Van Rooijen en Marks waren nog niet bereikbaar voor commentaar.