Organisatie - 26 april 2007

Onderwijs van start in Forum

Het onderwijs in Forum gaat op dinsdag 1 mei van start. ’s Ochtends beginnen de eerste zeshonderd studenten aan colleges en practica in het nieuwe onderwijscomplex van Wageningen UR.
Het gebouw is nog niet af. Tussen de studenten zullen ook bouwvakkers lopen om de laatste hand te leggen aan de inrichting. Hoofd Forum, Joris Fortuin, hoopt dat de overlast binnen de perken zal blijven. ‘We hebben afgesproken dat de bouwers eerst overleggen voordat ze ergens mee aan de slag gaan. We willen niet dat ze een betonboor aanzetten als er vlakbij een college is.’
Het Forumgebouw is vanaf september open van acht uur ’s morgens tot elf uur ’s avonds. Om bouwers de ruimte te geven, is de openingstijd tot die tijd beperkt van acht tot zes.
Volgende week zullen ook nog niet alle voorzieningen open zijn. Studenten en docenten kunnen lunchen in het grand café, maar de grote kantine gaat naar verwachting pas over een maand open.
Wegwijzers ontbreken nog. Studenten die volgende week beginnen krijgen een folder met een kaartje. Fortuin: ‘Wij zullen er staan om studenten desnoods zelf naar de zalen te brengen. Verder proberen we met flapovers wat te improviseren.’