Organisatie - 13 september 2007

Onder luid gebel over de eindstreep

1279_nieuws.jpg
De laatste binnenkomer bij de Veluweloop wordt door de verkeersregelaars met luid gebel en getoeter naar de eindstreep begeleid. Karin Ruigrok, student Levensmiddelentechnologie aan Wageningen Universiteit, was vooral heel blij dat het erop zat. ‘Maar al met al was het een verschrikkelijk leuke dag.’ Haar team Ruige bikkels en stoere bitches, een samengeraapte groep van (oud-)studenten, collega’s en vrienden, werd uiteindelijk 76e van de 86 teams bij de estafetteloop over de Veluwe, op zaterdag 8 september. Ze deden bijna twee uur en een kwartier langer over het parcours van tachtig kilometer dan winnaar Verheul 75, een team van de Utrechtse atletiekvereniging Phoenix. De Galliërs, een team van studenten die eind jaren negentig lid waren van studentenatletiekvereniging Tartlétos, werd na vier overwinningen op rij dit jaar tweede. De Tartléten die met het Wageningen Universiteitsteam in 2006 de langere Batavierenrace wonnen, eindigden als vierde.