Nieuws - 13 februari 2020

‘Oh sorry, mijn vriendin en ik waren de tijd even vergeten’

tekst:
Gastredacteur

Met zijn 52 lentes heeft Eugene van Meteren heus het nodige gezien en beleefd in de liefde. Toch keek hij even gek op toen Cupido’s pijl zich full frontal manifesteerde op de Dijkgraaf.

Foto Guy Ackermans

Bij Idealis geldt de regel dat op de laatste dag van de huurovereenkomst de sleutels voor 12.00 uur worden ingeleverd. Het komt wel eens voor dat dit niet op tijd gebeurt, zoals die keer bij een huurder op de Dijkgraaf. Ik besluit om na twaalven een kijkje te nemen. Ik klop verschillende keren aan, roep luidkeels of iemand aanwezig is, maar er volgt geen antwoord. Ik zie dat de deur op een kiertje staat en ga de kamer in. Daar zie ik een stelletje, volledig naakt en totaal verstrengeld in elkaar, in een positie die ik nog nooit eerder had gezien. ‘Wat kom je doen?’, vraagt de jongeman. Nogal overrompeld door de situatie waarin ik ineens ben beland, begin ik nerveus te stamelen en te stotteren. ‘Uuuhhhh… sleutel… 12 uur… retour… Idealis’ – ik lijk mister Bean wel. ‘Wat bedoelt u, meneer?’ Ik herpak mezelf en geef aan dat de sleutels voor 12.00 uur ingeleverd hadden moeten zijn.

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is gaat hij, nog steeds poedelnaakt, zonder enige schaamte met me in gesprek. Het koppel doet geen moeite zich te bedekken, alles is letterlijk en figuurlijk open en bloot. ‘Oh sorry, mijn vriendin en ik waren even de tijd vergeten. Als u ons nog een uurtje geeft, dan komen wij straks de sleutels bij u af geven op het kantoor.’

Zonder enige schaamte gaat hij, nog steeds poedelnaakt, met me in gesprek

Als ik de kamerdeur achter me dichttrek, bedenk ik me dat ik het stelletje ken.Ze hebben elkaar ontmoet toen ze dezelfde studie in Wageningen gingen volgen.Als ik ze samen zie, lopen ze altijd superverliefd hand in hand.

Met een gezonde kleur op het gezicht leveren de jongeman en zijn vriendin een uurtje later, netjes zoals afgesproken, de sleutels in. Ze vertellen dat ze teruggaan naar zijn geboorteplaats om daar te gaan samenwonen. Ik wens ze veel geluk en bedenk me dat dit geweldig is; een studie die mensen samenbrengt. Samen naar een mooie toekomst.