Student - 20 oktober 2015

Officiële start bouw tweede sporthal

tekst:
Linda van der Nat

De bouw van de tweede sporthal is al even bezig, maar maandag 19 oktober was de officiële aftrap van de bouwwerkzaamheden.

Foto: Guy Ackermans

Thymosbestuurders Romy Willemsen en Martijn van der Vis plaatsten met behulp van stevige kabels een trap in de hoek van de nieuwe hal. De sporthal wordt multifunctioneel, zodat er ook examens en culturele activiteiten kunnen plaatsvinden. Het gebouw komt in het verlengde van het bestaande exemplaar. Hierdoor verdwijnen drie tennisvelden en een deel van de parkeerplaats.

De uitbreiding van sportcentrum De Bongerd zou eind dit jaar af zijn, maar de bouw heeft al meerdere keren vertraging opgelopen. Eerst was de geluidsvergunning niet in orde, later zorgde het omleggen van de gasleiding voor uitloop. Dat de nieuwe leiding vervolgens bij graafwerkzaamheden werd geraakt, zorgde ook voor lichte vertraging. De oplevering staat nu gepland voor februari, aldus Henri ten Klooster, directeur van sportcentrum De Bongerd. ‘Ondanks alle voorbereidingen word je toch nog steeds weer verrast.’


Re:ageer