Nieuws - 2 april 2009

ORION, DE GOOR 1, 6708 WH WAGENINGEN

Het nieuwe onderwijsgebouw gaat Orion heten. Dat heeft de raad van bestuur afgelopen maandag besloten op advies van de werkgroep onderwijs. Ook krijgen enkele wegen op de campus een nieuwe naam.
Orion is een sterke jager uit de Griekse mythologie en een helder sterrenbeeld aan de winterhemel. Andere mogelijke namen voor het tweede onderwijsgebouw waren Forum II, Agora, Akropolis en Helios. Forum II vond de werkgroep niet inventief en Agora is al in gebruik voor het gebouw van VHL in Leeuwarden. Ook Akropolis en Helios kregen onvoldoende steun.
De gemeente Wageningen heeft besloten de wegen op de campus andere namen te geven. De Bornsesteeg en het oostelijk deel van de Droevendaalsesteeg blijven bestaan. Ter hoogte van Agrotechnion heet de Droevendaalstesteeg voortaan Bornse Weilanden. Orion komt te liggen aan De Goor. De wegen in het westelijk deel van de campus, nu nog Born Zuid, krijgen de namen Akkermaalsbos, Vijfde Polder, De Elst en Stippeneng. Het zijn cultuurhistorische namen, opgesteld door Luuk Keunen van de Wageningse leerstoelgroep Sociaal-ruimtelijke Analyse.
De nieuwe namen en postcodes worden pas na de verhuizing van de Plant Sciences Group ingevoerd, vermoedelijk op 1 september.