Student - 27 november 2008

OPEN DAG LEEUWARDEN TREKT DUIZEND SCHOLIEREN

De open dag van Van Hall Larenstein in Leeuwarden trok afgelopen zaterdag 1007 scholieren, vijftig meer dan vorig jaar. ‘En het hadden er nog meer kunnen zijn, als het slechte weer de belangstellenden uit Duitsland geen parten had gespeeld’, zegt voorlichter Sabine Rispens. ‘Daardoor mistten we zo’n dertig aanmeldingen.’

Voor de komende lichting studenten introduceerde VHL drie nieuwe majors : Dieren in de zorg (onderdeel van de opleiding Diermanagement), Health and Food (Life Sciences) en Stad- en streekmanagement (Plattelandsvernieuwing). Vooral Dieren in de zorg lijkt zich nu al rijk te mogen rekenen; de hele dag puilde het voorlichtingslokaal uit met nieuwsgierige scholieren. Health and Food trok ook het nodige publiek, de belangstelling voor Stad en streek bleef een beetje achter bij de andere twee nieuwe majors. Bij de vertrouwde opleidingen viel de drukte op bij Kust- en zeemanagement. Opmerkelijk, omdat de eerstejaarsaanwas van dit studiejaar wat achterbleef bij de verwachtingen.
De Friese weerman Piet Paulusma greep de open dag in Leeuwarden aan als achtergrond voor zijn weerpraatje op tv. Hij posteerde zich naast het grote blok ijs voor de hogeschool dat dramatisch had moeten smelten om de klimaatsverandering te symboliseren. Vanwege de kou zaterdag bleef het blok echter gaaf. ‘Grillige winterdagen’, voorspelde Piet.