Organisatie - 11 juni 2009

OMGEVINGSWETENSCHAPPERS HEBBEN STERKSTE RENNER

nieuws_3348.jpg
Twee keer voor je lol de Wageningse berg af- en weer opfietsen. 25 Studenten en medewerkers van Wageningen UR had¬den daar wel zin in. Op zaterdagavond 6 juni streden ze in De Wageningse Wielermuur, in de categorie voor plaatselijke sporters. Wageninger Sven Stremke van de leerstoelgroep Landschapsarchitectuur kwam overduidelijk als sterkste uit de bus.
De Wageningse wielerronde begon 25 jaar geleden als rondje om de sociëteit van KSV St. Franciscus, bij gelegenheid van haar 75-jarig bestaan. Inmiddels is de wedstrijd uitgegroeid tot de Wageningse Wielermuur, een wedstrijd voor licentiehouders, met start en finish voor het oude onderkomen van Microbiologie. Maar ook gewone Wageningers mochten er hun kunnen demonstreren, in een korte tijdrit, individueel of als team.
Bij de Environmental Sciences Group (ESG) gingen tien heren de uitdaging aan. Bij een kop koffie werd de sterkste teamopstelling uitgedokterd en het parcours verkend. Teamlid Stremke nam het serieus. Voor aanvang fietste hij zich warm op een geleende rollenbank. En met succes: op de individuele tijdrit was hij iedereen te snel af. Nauwelijks uitgehijgd moest hij met collega’s Jaap Spaan, Bert-Jan Groenenberg, Paul Romkens en Marius Heinen weer aan de bak. Zeven minuten later zetten ze ook samen de snelste tijd neer.