Student - 8 november 2007

Nyenrode eist excuses van dierenpolitie

Studenten van Nyenrode hebben geen levende kippen geneukt tijdens hun ontgroening. Als de dierenpolitie haar beschuldiging niet intrekt, stapt Nyenrode naar de rechter.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming deed onderzoek naar studentenvereniging De Nieuwe Compagnie van Verre. Die zou zijn eerstejaars dwingen tot seks met het meest veelzijdige stukje vlees. Maar het onderzoek is afgesloten, omdat de LID op 'een muur van zwijgzaamheid' stuitte, aldus een woordvoerder in de Volkskrant.
Vooral over dat laatste maakt Nyenrode zich boos. 'Er is amper contact gezocht', zegt een woordvoerder van Nyenrode. 'We weten niet waar dat verhaal vandaan komt. De LID gaat onzorgvuldig om met lopend onderzoek.' Nyenrode sleept ook de Nederlandse staat voor de rechter, omdat de LID taken uitvoert die onder verantwoording van de ministeries van landbouw en justitie vallen.