Nieuws - 24 april 2008

Nuttig tuinadvies van studenten

De inzichten van professionele tuinontwerpers en het contact met klanten. Dat vonden de meeste studenten Tuin- en landschapsinrichting het leukste van de nationale Tuinontwerpdag van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur.

Zo’n veertig T&L-studenten van Van Hall Larenstein in Velp stonden op vrijdag 18 april tuinarchitecten bij tijdens spreekuren in bibliotheken door het hele land. Op de spreekuren vroegen particulieren advies over het ontwerp en de inrichting van hun tuin.
Derdejaars Gijs Rijnbeek hield samen met tuinarchitect Cees Ykema spreekuur in Waddinxveen. ‘Vooral het communiceren met klanten was leerzaam. We hebben op school wel getraind met klasgenoten, maar nu staan ze ineens echt voor je neus.’ Ook de visie van Ykema vond hij interessant.
De klanten legden vragen voor aan de hand van foto’s en schetsen van hun tuin. De vragen liepen uiteen van kleine aanpassingen in de beplanting tot adviezen voor de hele tuin. Volgens een medewerkster van de Waddinxveense bibliotheek meldde een mevrouw achteraf dat ze ‘het meeste had aan de tips van de student’. ‘Een leuke bijkomstigheid’, reageert Rijnbeek.