Student - 29 april 2010

Nummertjes trekken voor de douche

Bij aankomst in de sporthal is het voor de meeste studenten even slikken. Tijdens Horses & Dreams moeten ze vier nachten in één en dezelfde gymzaal doorbrengen, zodat ze alle bezigheden van je medestudenten zien, horen en ruiken.

26-slaapzaaL-%C2%A9Karin-Flappe.jpg
Ruim vijftig studenten van VHL vertrokken woensdag 21 april richting het Duitse Hagen om daar hun steentje bij te dragen aan het succes van het evenement Horses & Dreams meets Mexico. Dit internationale paardensportevenement trekt elk jaar zo'n 60 duizend bezoekers; het programma bestaat uit wedstrijden op het hoogste niveau, shows en cultuur.
Pers
Studenten  die in Wageningen de studie Equine Leisure and Sports of  Equine, Business and Economics volgen, zijn verplicht om als vrijwilliger bij Horses & Dreams aan de slag te gaan. Vanuit Leeuwarden hadden studenten Diermanagement de keuze om mee te gaan en zo studiepunten te verdienen. Vanuit de opleiding wordt dit gestimuleerd omdat de leerlingen kennismaken met de organisatie en ontdekken welke taken uitgevoerd moeten worden om een evenement goed te laten verlopen. De studenten werden ingezet om bijvoorbeeld bij de jury cijfers in te voeren, bij de catering te helpen of om opdringerige pers tegen te houden.
Grens
De studenten van VHL brachten de nachten door in een sporthal vlakbij Hagen. Anders dan vorig jaar, toen het midden van de gymzaal waar de studenten overnachtten, de strikte grens was tussen de studenten van Wageningen en die van Leeuwarden, lagen de leerlingen uit beide plaatsen dit jaar kriskras door elkaar.
Naast het delen van de slaapzaal moesten de studenten ook de gezamenlijke douche en één aparte douche delen. Aangezien de meesten zich liever wasten in de enkele douche werden er nummertjes getrokken om de volgorde  voor het gebruik te bepalen.
De chaos in de slaapzaal zorgde voor verbroedering. Ook andere leuke dingen met zoveel mensen in één ruimte bleven niet onopgemerkt. Levine van Kats uit Leeuwarden: 'Het geeft niks dat we hier geen tv hebben, het is net een soap.'