Nieuws - 6 september 2011

Nullen zingen voor burgemeester

Een grote groep luid zingende studenten presenteerde zich gisteravond aan Wageningse burgervader Geert van Rumund. Het waren aspirantleden van Ceres, de zogenaamde nullen. Ze zongen een aantal liederen, waaronder het Gelders volkslied.

PICT0144.JPG
Rond zeven uur werd de Wageningse binnenstad uit haar sluimer opgeschrikt door een groep studenten. Twee aan twee liepen ze binnenstebuiten gekeerde witte T-shirts naar het bordes van het gemeentehuis. Daar zongen de nullen een aantal liedjes voor burgemeester Geert van Rumund. Op zijn beurt verwelkomde hij hen in Wageningen, en wenste hen een goede studententijd bij Ceres toe. 'Jullie zijn het waard', sprak hij hartelijk.
Zingen voor de burgemeester is een vast onderdeel van de ontgroeningstijd bij Ceres, die nog tot vrijdag duurt. Tot de inauguratie ontbijten de nullen elke ochtend op de sociƫteit, waarna ze braaf naar college gaan. Daarna is er een verplicht avondprogramma. Tevens moeten ze hun witte T-shirt te allen tijde aanhouden, maar op straat moet het binnenstebuiten. Zo is hun naam niet te lezen voor buitenstaanders.
De nullen die voor de burgemeester zongen zagen er bijzonder verzorgd uit: goed gewassen en weldoorvoed. De sfeer was erg ontspannen. Zoals een lid van de ordecommissie al zei:  'Nullen, dank dat jullie zoveel inzet hebben getoond.'