Nieuws - 14 april 2020

Noodfonds haalt 60.000 euro op voor studenten

tekst:
Albert Sikkema

Het Universiteitsfonds Wageningen (UFW) heeft ruim 60.000 euro opgehaald voor studenten die door de coronacrisis in financiële problemen zijn geraakt. De crowdfunding-actie bleek een groot succes.

Het Universiteitsfonds hoorde van verschillende kanten dat er Wageningse studenten in acute geldnood zitten. Fusien Verloop, interim-directeur van het fonds, hoorde bijvoorbeeld van studenten die hun huur niet meer kunnen betalen omdat hun bijbaantje is weggevallen. Ook zijn er internationale studenten wier studiebeurs is stopgezet door de lockdown in eigen land. ‘Die studenten, die in acute geldnood zitten, willen we helpen.’

Ruim
Aanvankelijk had het UFW een streefbedrag van 35.000 euro voor dit noodfonds, maar dat is inmiddels ruim overtekend. Het fonds heeft zelf 1.000 euro gedoneerd, net als het bestuur van alumnivereniging KLV. De Wageningen Ambassadors, de groep bekende Wageningse alumni, heeft 10.000 euro toegezegd. ‘De meeste donateurs gaven tussen de 10 en 500 euro’, zegt Verloop. Ze roept mensen op om ook te doneren. De actie loopt tot 1 september.