Nieuws - 23 december 2010

Nominaties Beste Docent 2011

De kandidaten voor de Teacher of the Year 2011 verkiezing zijn bekend. Het zijn Jan Willem van Groenigen, Gert Peek, Ute Sass-Klaassen, Paul Torfs en Renger Witkamp.

teacher_2011.jpg
De vijf docenten kregen de meeste stemmen van de studenten, die konden kiezen uit 171 kandidaten op de groslijst. Een recordaantal studenten bracht dit jaar een stem uit: 1199 studenten. Dat komt neer op 27 procent van het totale aantal stemgerechtigden. Op de eerstejaars na mogen alle universitaire Wageningse studenten een stem uitbrengen.
Nieuwjaarsborrel
De verkiezing voor de beste docent is een initiatief van het Wageningen Universiteits Fonds (WUF). De winnaar wordt op dinsdag 11 januari bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van de Studentenraad. De winnaar krijgt een oorkonde en een replica van 'De Leermeester', een kunstwerk van Jan Praet waarvan het origineel voor De Leeuwenborch staat. Alle genomineerden krijgen een geldbedrag van 2500 euro dat ze aan het onderwijs moeten besteden.
Nieuw
Dit jaar won plantencelbioloog AndrĂ© van Lammeren de prijs. Gert Peek (Bodemkunde en Geologie) en Paul Torfs (Hydrologie en Kwantitatief Waterbeheer) werden ook toen al genomineerd. De overigen drie kandidaten voor de docentenprijs van 2011 zijn nog niet eerder genomineerd. Jan Willem van Groenigen  is bodemkundige bij Centrum Landschap. Ute Sass-Klaassen is bosbouwkundige bij de leerstoelgroep Bosecologie en Bosbeheer. Renger Witkamp is hoogleraar Humane Voeding.