Student - 29 april 2015

Nog geen duidelijkheid over UPC

tekst:
Edwin van Laar
7

Studentenhuisvester Idealis kan nog geen uitsluitsel geven over de overeenkomst met internetprovider UPC. Binnenkort Ziggo.

De afgelopen weken heeft Idealis alle huurders een aanbod gedaan om internet, radio en televisie af te nemen van deze kabelmaatschappij. De kwaliteit blijft dan gegarandeerd maar wel tegen een hogere prijs. Een aansluiting zal een huurder ongeveer €15 per maand kosten. Nu betalen studenten €5,35 voor televisie en is internet gratis omdat het netwerk van Wageningen UR wordt gebruikt. Dit gratis internet is echter niet erg stabiel. Complexen worden aangesloten als minimaal zeventig procent van de bewoners instemt met het pakket. Begin mei wordt meer duidelijk.Update: Gezien de vele reacties hebben we nogmaals contact opgenomen met Idealis. Er is inderdaad nog geen concreet aanbod gedaan aan bewoners. Dit zal begin mei gebeuren, maar de exacte datum is nog niet bekend omdat nog praktische zaken moeten worden geregeld.

Re:acties 7

 • Monique, bewonersvertegenwoordiger Oude Eekmolenweg

  Idealis is inderdaad bezig met een nieuw aanbod voor internet, zoals zij ook al eerder bekend gemaakt hebben. Dit doen zij in samenspraak met de Stichting Flat Overleg (SFO) en Veste.
  Idealis is hier mee gestart omdat in de leefbaarheidsenquete al jaren het probleem internet aangekaart werd en ze hier graag iets aan wilden doen. Ik wil, namens de SFO, niet voor mijn beurt praten, maar Idealis zal over ongeveer 2 weken haar huurders hierover informeren.

  Resoure, ik weet niet wat jullie belang hierbij is, maar het zo fijn zijn als jullie niet steeds foutieve informatie willen brengen. Idealis heeft huurders nog geen voorstel gedaan. Het aanbod wat Idealis aan de huurders doet, is en blijft een aanbod, huurders kunnen hier zelf over stemmen. Geef Idealis eerst de kans om zelf te vertellen waarom ze dit project zijn gestart en de huurders van alle informatie te voorzien, dan kunnen de huurders daarna zelf een keus maken. Er zijn genoeg andere partijen die het belang van de studenten/huurders behartigen, zonder de drang naar sensatie.

  Reageer
  • Anne

   Ik vond het ook al een beetje vreemd allemaal, aangezien ik - net zoals de anderen hieronder - geen aanbod heb ontvangen.

   Het internet is toch al verbeterd toen de switches waren vervangen? Sindsdien zijn alle router-problemen ook opgelost en dat heeft veel goed gedaan voor de kwaliteit van het internet. Dat Idealis nu weer dingen wil veranderen, zonder daarover eerst te informeren bij de bewoners, vind ik wel een beetje opmerkelijk.

   Maar goed, we wachten het even af. In ieder geval vind ik het internet nu goed zoals het is en vind ik het niet nodig om er €15 extra voor neer te tellen.

  • Buurman van de Haarweg

   Dat men in de huurderenquete klaagt over het gratis internet geeft denk ik vooral aan dat de rest goed geregeld is bij Idealis.

   Dat internet er soms een paar dagen uit lag doordat iemand zijn router verkeerd had ingesteld is balen. Maar je betaalt dan ook niks voor het internet. En als je écht afhankelijk bent is er op de campus genoeg ruimte om te internetten. In het Forum zelfs tot 11u 's avonds.

   Nu de switches vervangen zijn, en alles goed lijkt te werken. Kunnen de resultaten van de bewonersenquete geen argument meer zijn. Dit probleem is namelijk opgelost.

   De nieuwe kwestie nu is: wil je voor hetzelfde (internet+tv) 10 euro meer betalen?

  • Maria

   De Wur stopt met de service heb ik gehoord, dus internet via de wur stopt sowieso.

 • Andere Haarwegbewoner

  Ook hier (Haarweg) geen voorstel ontvangen; niemand op onze gang.
  Het internet is, sinds het vervangen van de switches, ook hier stabiel. Bovendien is de snelheid hoger dan op een normale verbinding (bijv. door UPC/Ziggo) mogelijk zou zijn.

  Waarom gaat Idealis na de, naar mijn inschatting toch aanzienlijke, investering in die switches, de boel weer veranderen?

  Volgens mij zitten de meeste huurders hier echt niet op te wachten, al was het maar vanwege de (hoge!) extra kosten.

  Als ze het nou gewoon eens zouden laten, zoals het nu is... Dan alleen mensen nog toestaan om routers te gebruiken (lijkt mij weinig op tegen nu het anderen niet meer kan storen).

  Reageer
 • haarwegbewoner

  De internetkosten betaal je nu ook volgens mij, zitten die niet inbegrepen bij de huurprijs?

  In ieder geval, sinds de switches vervangen zijn heb ik ook geen last meer van internet dat uitvalt. Sporadisch een keer gehad. Televisie kijk ik niet. Ik kan die €15 beter ergens anders aan besteden.

  Een mailtje met een voorstel heb ik overigens nooit gehad. Maar als iedereen erop tegen is lijkt het mij dat het niet doorgaat?!?

  Reageer
  • Captain Smiles

   Unfortunately that is not how it is going to work. Basically, from the mail we received, either we have to take this offer, or we will have to find our own internet offers/ connection..

 • Captain Smiles

  15 euro per student? What a ripoff! Idealis are probably laughing their asses off with this deal..

  Reageer
 • Haarwegbewoonster

  Ik vraag mij om welk aanbod het gaat van Idealis. Ik heb alleen een vage email gehad over hoe Idealis om gaat met de internetproblemen. Ik vraag mij toch af welke internetproblemen Idealis bedoelt...
  Daarbij vind ik het vreemd dat Idealis zich ineens met het internet gaat bemoeien. Het was al jaren: voor internet problemen moet je bij de ICT afdeling van de universiteit zijn. Ik vind het nog al een betutteling ineens door Idealis.
  Hoeveel bonus krijgt Idealis als alle studentencomplexen naar UPC/Ziggo gaan?

  Reageer
 • Marijkeweg

  Ik heb nog geen aanbod van Idealis ontvangen. Waar komt deze kennis vandaag?

  Reageer
 • Buurman van de Haarweg

  Het zal mij benieuwen wie hiervoor kiest. Er blijft weinig informatie. Als je niet kiest voor UPC, wordt je dan afgesloten en heb je dan niks? Of hou je dan verbinding via de WUR?

  Ik durf te zeggen dat mijn eigen verbinding wél stabiel is. Enkele keren per jaar lag de verbinding er uit, maar dat was voordat de nieuwe routers/switches werden geinstalleerd. Nu werkt alles fantastisch en heb ik nog geen downtime gemerkt.

  Dat Idealis nu overweegt om voor UPC te kiezen doen ze waarschijnlijk om een betere service te bieden ('stabiel internet'). Maar voor gratis zal elke student kiezen voor het oude netwerk. Gratis internet via de universiteit, dát is pas service.

  Reageer

Re:ageer