Nieuws - 8 februari 2016

Noelle Aarts inspireert communicatieprofessionals

tekst:
Albert Sikkema

Noelle Aarts is de meest inspirerende communicatieprofessional van 2016. Dat stelt het Communicatie Magazine in haar februari-nummer.

Het magazine legde aan 250 Nederlandse communicatiemensen de vraag voor door welke collega zij zich het meest laten inspireren. Aarts, persoonlijk hoogleraar Strategische Communicatie in Wageningen, werd het vaakste genoemd. De inaugurele rede van Aarts, over de maatschappelijke dialoog, maakte indruk bij de communicatieprofessionals. Aarts is een vrouw met een missie: ze wil de dialoog verbeteren, schrijft het Communicatie Magazine in de toelichting. Ze wordt gezien als een linkse, rebelse en betrokken onderzoeker.

Na Aarts beoordelen de communicatiechefs nog een in Wageningen opgeleide communicatieonderzoeker als zeer inspirerend. Op de tweede plaats staat dit jaar Reint Jan Renes, lector Cross-mediale Communicatie aan de hogeschool Utrecht. Beide Wageningse alumni stijgen in het klassement. Aarts stond vorig jaar nog op plaats 5 van deze ranglijst. Renes steeg van plaats 7 naar 2.

Het Communicatie Magazine wordt uitgegeven door de AdfoGroep, die ook het vakblad Adformatie uitgeeft.