Student - 11 december 2014

Nieuwsquiz - 2014 met een knipoog

Omstreden bloot, incidenten met studenten, de komst van Louise Fresco. Elk jaar heeft zo zijn hoogte- en dieptepunten. De Resource Nieuwsquiz laat in twintig vragen het afgelopen jaar de revue passeren. De goede antwoorden zijn elders in de blad te vinden. Maar wel eerst zelf proberen! Wie vond het alweer zo moeilijk om groen te zijn?

1. Welk dier maakte ons dit jaar niet doodsbang?

A. De (grote boze) wolf

B. De Suzuki-fruitvlieg

C. De smient

D. De rosse woelmuis

 

2. Exit in 2014. Maar wie niet?

A. Aalt Dijkhuizen, hij keerde terug in een ceremoniële leerstoel
B. Co Verdaas, hij bleef bonnetjes declareren bij Wageningen UR
C. Cees van Dijk, bleef ook na zijn pensionering voorzitter van de WUR-Council
D. Kees Slingerland, bleef zitten ondanks een vertrouwensbreuk met zijn hoogleraren

 

3. De aanleg van de busbaan op campus zorgde voor veel ophef. Waarom?

A. De Raad van Bestuur krijgt een eigen halte bij Atlas
B. Het aantal bomen dat sneuvelt valt tegen
C. Er worden elders op de campus geen nieuwe bomen teruggeplaatst
D. Er worden meer bomen gekapt dan was afgesproken

 

4. Omstreden bloot in 2014!

A. Blote voeten in Forum
B. Blote vrouwen op de nieuwe koffieautomaten
C. Blote schouders in Orion
D. Bloot zwemmen in de vijver bij Forum

 

5. Het SSRW-dispuut-in-oprichting Isis spande 350 bh’s over de Utrechtse gracht. Waarom?

A. Ter promotie van de nieuwe singel van Nick en Simon: Leve de vrouw
B. Bij wijze van protest tegen de gelijknamige terreurgroep in Syrië en Irak
C. Om met een ludieke actie in de krant te komen
D. Om de aandacht te vestigen op de actie Spieren voor Spieren

 

6. De IT-afdeling kreeg tot tweemaal toe de bibbers. Waarvan?

A. Er werd tot tweemaal toe koffie gemorst over de mainserver

B. Tot tweemaal toe trapten WUR’ers massaal in een phishingtest

C. Na Windows XP stopt nu ook de ondersteuning van Windows 7

D. Na de invoering van Het Nieuwe Werken verdwijnt nu ook de Wii

 

7. De ’15 minutes of fame’ van Jerke de Vries. Waarmee?

A. Hij dankte God in het dankwoord van zijn proefschrift
B. Hij dankte Allah in het dankwoord van zijn proefschrift
C. Hij weigerde God te danken in zijn proefschrift
D. Hij scheurde  het dankwoord uit een deel van zijn proefschriften

 

8. ‘It’s not easy being green’, ...

A. aldus Louise Fresco tijdens de opening van het academisch jaar
B. betoogde The Green Man tijdens de Sustainabul Roadshow
C. verzuchtte Tijs Breukink na kritiek vanuit Noordwest op het Rondje Campus
D. zong Marjolein Helder (Plant-e) tijdens haar TEDx-talk

 

9. Eervol tweede.

A. Huub Savelkoul werd wéér geen Teacher of the Year
B. Wageningse studenten knutselden voor iGem-competitie een bacterie in elkaar
C. Anna Jochemsen slalomde naar zilver op de Paralympics in Sotsji
D. Student Demian Overduijn werd in Engeland net geen Mister World

 

10. Argo-barman verwondde twee stelende Ceresleden met ...  

A. een zaklamp
B. een fles ketchup
C. een roeispaan
D. een kettingslot

 

11. Aalt Dijkhuizen kreeg bij zijn afscheid een seizoenkaart van...

A. Ajax
B. Heerenveen
C. Cambuur
D. Feyenoord

 

12. De kofferbakchinees werd van de campus geweerd. Waarom?

A. Het eten zorgde voor stankoverlast in de gebouwen
B. Het eten koelde te snel af in de buitenlucht
C. De auto nam kostbare parkeerruimte in
D. Kofferbakverkoop strookt niet met het duurzame karakter van de campus

 

13. De plaatjes op de nieuwe koffieautomaten in de kantoren werden al na een paar weken vervangen. Waarom?

A. De vrouwen op de foto’s waren te schaars gekleed
B. De vrouwen op de foto’s leidden wetenschappers teveel af
C. De foto’s waren te rolbevestigend
D. De mannen op de foto’s bleken voyeurs

 

14. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen stonden veel studenten op de kieslijst. Hoeveel haalden er uiteindelijk het pluche?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

 

15. De raad van bestuur wil af van de gratis labjas voor de ‘natte practica’. Waarom eigenlijk?

A. Het model is zwaar verouderd
B. De kleur past niet bij het groene imago van de universiteit
C. Schooluniformen zijn niet van deze tijd
D. Studenten maken misbruik van de regeling

 

16. Op Wageningen Student Plaza (Facebook) vlogen Nederlandse en Chinese studenten elkaar in de haren. Waar ging het dispuut over?

A. Het onverstaanbare Engels van Chinezen
B. De kleur van onze Pieten
C. Het te grote aantal Chinese studenten op onze universiteit
D. De oorsprong van de boekdrukkunst

 

17.  102, 105, 108, 111. Welk getal hoort in deze reeks niet thuis?

A. 102
B. 105
C. 108
D. 111

 

18. Was dit jaar geen gast op de campus.

A. Jane Goodall
B. Sharon Dijksma
C. Mark Rutte
D. Bill Gates

 

19. Waar staat de O voor in Louise O. Fresco

A. Ottilie
B. Ophra
C. Odette
D. Olga

 

20. ‘Dit voelt als thuiskomen’. Wie?

A. De Chinese premier Xi Jinping brengt bezoek aan Wageningen, waar hij in 1982 promoveerde
B. Minister Dijsselbloem onderneemt een ‘sentimental journey’ naar zijn oude studentenhuis
C. Eerstejaars Niels voelt zich tijdens de AID al op zijn plek in Wageningen
D. Louise Fresco keert terug naar haar Alma Mater









Antwoorden
Antwoorden: 1D, 2D, 3B, 4A, 5C, 6B, 7A, 8D, 9B, 10A, 11D, 12A, 13C, 14C, 15D, 16A, 17A, 18D, 19A, 20D.

Re:ageer