Nieuws - 4 maart 2010

Nieuwsflits: spellingcontrole

News wich may concern! Proudly we present the first Albron Newsflash! In de kantine van het Forum was de nieuwsbrief vorige week te vinden. In onvervalst steenkolenengels. You can assamble your own lunch with this products! Juist ja. Verschillende Forumlunchers leefden zich met een rode pen uit op de brief. Any suggestions? Wat dacht je van spellingscontrole? With a fresh and tasty greet.

Neemt gij...
De stad fungeert beter als huwelijksmarkt dan het platteland. Vrijgezellen verhuizen eerder naar de stad, vooral de aantrekkelijke. Getrouwde stellen trekken juist sneller naar het platteland. Dat meldt Ad Valvas. Na een scheiding verhuizen mensen ook vaak weer terug naar de stad. Dus WageningURs: trouw gewoon tijdens je studie. Scheelt een hoop ge-verhuis.
... Een slimme man
Mannen met een hoog IQ zijn vaker monogaam dan de domme variant. In de hedendaagse maatschappij zou het geen evolutionair voordeel meer opleveren om meerdere bedpartners te hebben. Dat stelt de Britse bedrijfskundige Kanazawa. Volgens hem kunnen slimmeriken hun evolutionaire bagage van zich afwerpen en nieuw gedrag aannemen. Overigens zijn slimme vrouwen niet vaker monogaam. Maar dat is vast geen nieuws.
(On)geluk
Gelukkig zijn we niet allemaal even gelukkig. Gelukkige mensen zijn namelijk egoïstischer. Dat heeft de Australische geluksonderzoeker Joe Forgas uitgevogeld. Gelukkige mensen zijn meer naar binnen gericht, zelfzuchtiger en zorgelozer. Ongelukkigen zijn naar buiten gericht, waakzamer en zorgzamer. Dat is dan weer een geluk bij een ongeluk.
Thuisdrinken
Vroeger was niet alles beter. Maar veelal wel goedkoper. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is een pilsje in tien jaar tijd de helft duurder geworden. Nu betaal je daar in het caf├ę gemiddeld 1,94 euro voor. In de supermarkt steeg de prijs maar een kwart: naar 1,60 euro per liter. Dat is net iets meer dan de inflatie, maar toch nog geen veertig cent per glas. Proost.
Vegahap
Wat bakt een politicus er nou helemaal van? Kijk zelf. Wakker Dier geeft op haar site (www.wakkerdier.nl/vegetarischkookboek) een gratis kookboek weg. Voor de vegetarische keukenknutselaars onder ons. Het boek (De Kamer in de keuken) is het resultaat van een receptenwedstrijd onder politici. En de winnaar is... Wouter Bos met zijn risotto met eekhoorntjesbrood. Een tip: erg lekker met eikeltjesthee en een ferme plak spacecake na.