Nieuws - 15 maart 2016

Nieuwe simkaarten voor 3500 WUR-medewerkers

tekst:
Rob Ramaker

Zo’n 3500 medewerkers van Wageningen UR kunnen de komende twee weken een nieuwe simkaart ophalen. De logistieke operatie hoort bij de overschakeling naar T-Mobile.

Foto: Remo Wormeester / Een medewerker haalt zijn nieuwe smartphone en simkaart op in Zodiac.

Medewerkers halen hun nieuwe simkaart af op een locatie waar ze zich vooraf  inschrijven. Dit gebeurt niet alleen in Wageningen maar ook in Lelystad en Den Helder. ‘Een forse logistieke operatie’, zegt projectleider Gerbert van Tilborg. ‘Het is heel secuur omdat elke simkaart op de goede plek moet zijn op het goede moment.’ Hoewel af en toe simkaarten niet aanwezig zijn, loopt de operatie ‘genoeg volgens planning’, zegt Van Tilborg. De verdeling duurt tot 24 maart.  

[Het is een] forse logistieke operatie
Gerbert van Tilborg

Op elke simkaart staat op welke dag – tussen 7 en 13 april – gebruikers overschakelen. Ze worden hieraan nog eens herinnerd met een sms. Van Tilborg waarschuwt medewerkers hun simkaart niet te verwisselen in het buitenland. Er is dan geen assistentie mogelijk in geval van problemen. Behalve simkaarten worden deze periode ook smartphones verdeeld onder medewerkers die nog een mobiele telefoon zonder internettoegang hadden.  

Komende maanden krijgt Wageningen UR niet alleen een nieuwe telefoonaanbieder. Ook wordt afscheid genomen van de vaste telefoons.  De 2400 medewerkers met een vast toestel krijgen – enkele uitzonderingen daargelaten – eind april tot begin mei een smartphone. Verder wordt er een nieuwe telefooncentrale, Skype for Business, in gebruik genomen. Deze biedt allerlei nieuwe mogelijkheden. Denk aan online beeldvergaderingen waarbij je presentaties en zelfs de controle over computerprogramma’s kan delen.