Nieuws - 11 september 2014

Nieuwe plaatjes Incubator

tekst:
Roelof Kleis

Er zijn nieuwe plaatjes van de incubator die op de campus moet verschijnen. Het bedrijvengebouw krijgt de naam Plus Ultra, wat Latijn is voor steeds verder.

Plus Ultra verwijst naar de ambities en gedrevenheid van de startende ondernemers in de agro- en foodindustrie voor wie het gebouw wordt gemaakt. Wiegerinck (Arnhem) heeft ook Helix ontworpen en het verbindingsgebouw van Axis. Plus Ultra is een speelse verwijzing naar ‘Non Plus Ultra’, de inscriptie die volgens de mythe Hercules had gebeiteld op de naar hem vernoemde zuilen bij de straat van Gibraltar. De tekst duidde op het feit dat de toen bekende wereld daar ophield. Voorbij de zuilen begon het grote onbekende. De gebruikers van Plus Ultra willen juist verder dan het bekende.

PlusUltra.jpg

Plus Ultra is een ontwerp van Wiegerinck Architectuur en Stedenbouw uit Arnhem. Het bedrijf ontwierp ook Helix en het verbindingsgebouw van Axis. Het ontwerp van Plus Ultra is gericht op ontmoeting en samenwerking. Daar horen openheid, transparantie en zichtbaarheid bij. De diverse ruimtes (vergaderplekken, flexwerkplekken, symposiumruimtes, bedrijfsloketten voor startende ondernemers en een cafetaria) zijn daarom in vijf bouwlagen gegroepeerd rondom een centraal atrium.

Eind volgend jaar moet het gebouw in gebruik worden genomen. Of dat haalbaar is moet nog blijken. Deze week werd bekend dat ondernemers van het Agro Business Park in Wageningen bezwaren hebben tegen de bouw. Op het ABP is ook een incubator annex bedrijfsverzamelgebouw. De ondernemers vrezen leegstand door Plus Ultra.   

 

Plus Ultra 6.jpg