Nieuws - 23 juni 2011

Nieuwe kroeg voor bewoners Bornsesteeg

Voor de bewoners van sterflat Bornsesteeg is er sinds gisteravond weer een ruimte om elkaar te ontmoeten en uit de anonimiteit van de internationale afdelingen te stappen. Na maanden gesteggel tussen Idealis en het bestuur van de flatkroeg over geluidsoverlast en vergunningen, is de heropening van ontmoetingsplek 'Number 3' een feit.

Number_3_GA--20110622-_ND31041.jpg
Sinds de abrupte sluiting van de flatkroeg Borney's in augustus 2009 vanwege het ontbreken van de juiste horecapapieren, is het gemis van een flatkroeg duidelijk voelbaar geweest. Beheerder Meerten Hommersom:  'Ik kreeg regelmatig de vraag van bewoners wanneer de ruimte weer openging, er was behoefte aan een soort algemene woonkamer. Bewoners van afdelingen kennen elkaar helemaal niet. We hebben zelfs overwogen om op elke afdeling een kamer op te offeren'.
Bewoner Derek uit IndonesiĆ« kijkt tevreden om zich heen. 'Mijn verjaardag komt eraan en ik wil veel mensen uitnodigen. Mijn kamer is veel te klein maar dit is een ideale ruimte.' Een woordvoerder van Idealis legt uit waarom het zo lang heeft moeten duren voordat de leegstaande ruimte een functie heeft gekregen: 'In overleg met bewoners en een architect is er een plan ontworpen, daar is heel wat tijd overheen gegaan.  Number 3 is ontwikkeld met het internationale karakter van de flat in het achterhoofd, het is een soort hotel. Met tv, kluisjes, en de draaideur voor de flat is vervangen door openslaande deuren zodat bewoners makkelijk grote koffers mee kunnen nemen.'
Fris en modern
De nieuwe ontmoetingsruimte is fris en modern, en doet niet meer denken aan de kroeg die het vroeger geweest is. Het is een ontmoetingsruimte geworden waar bewoners de hele dag terecht kunnen, en voor feestjes en verjaardagen kan de ruimte gereserveerd worden.
Er is geen tapvergunning, het serveren van drank valt onder de verantwoordelijkheid van het feestvarken. Dat wordt dus kratten sjouwen! Bewonersvertegenwoordiger Yiyun Chen heeft geen twijfel dat het storm gaat lopen. 'Ik heb de behoefte van de bewoners duidelijk gevoeld, en ook al kennen mensen elkaar hier niet goed, hiermee maken we een goed begin.'