Organisatie - 30 mei 2012

Nieuwe cateraar Leeuwenborch

Vanaf 16 juli verzorgt Good Food de catering in de Leeuwenborch. Het Wageningse bedrijfje is gekozen omdat het een verrassend assortiment combineert met duurzame lokale producten en betaalbaarheid.

Broodje_chorizo.jpg
Quiches, eenpans-pasta, sushi, saté. Het zijn allemaal producten die op de kaart staan bij Good Food Catering. Het bedrijfje is bekend in Wageningen omdat het ook het NIOO van eten en drinken voorziet.
Good Food werkt samen met lokale producenten en bijna het hele assortiment is biologisch. Toch blijft het betaalbaar omdat het kleine bedrijfje weinig overheadkosten maakt. Alle broodjes kosten maximaal €2,50 en een soepje kost €0,83. Elke dag is er minstens een broodje vis, vlees en vegetarisch, een warme maaltijd en twee soorten soep. Bij een broodje kun je denken aan een ciabatta met kikkererwtenmousse en komkommer of een sandwich rode biet met feta.
Eigenaar Jeroen van Rosevelt wil ook de coffee corner aanpakken. 'Het wordt een soort bakkerswinkel; als je binnenkomt ruik je een verse croissant en er wordt een verse appelflap gebakken.' Good Food blijft ook de hele dag verse broodjes aanbieden. Als de lunch eenmaal goed loopt, denkt Van Rosevelt ook aan afhaalmaaltijden. 'Op den duur willen we zelfs drie avonden in de week tot acht uur open zijn voor een warme maaltijd.'
De ideeën van Van Rosevelt vergen wel een andere manier van werken voor het personeel. 'Ik wil dat er de hele dag bedrijvigheid is en dat de medewerkers alles vers klaarmaken. Daar moet ik in investeren, maar ik geloof dat het gaat lukken.'