Nieuws - 8 september 2010

Nieuwe bull?

Een oud-studente uit Amsterdam wil een nieuwe bul. Na haar studie is zij namelijk een man geworden. Nu zegt hij problemen te hebben tijdens sollicitaties, omdat zijn vrouwennaam nog op het diploma staat. De UvA wil wel een verklaring verstrekken, maar geen nieuw diploma. De man stapt naar de Commissie Gelijke Behandeling.

DUOhulp
Vind je jezelf te belangrijk om administratie te doen? Er is hulp in barre tijden. Twee Amsterdamse oud-studentes hebben een bedrijfje opgericht dat studenten helpt met hun DUO-administratie. Voor 75 euro per jaar kun je bij de dames terecht. 'Destijds hebben we met succes een flink aantal bezwaarschriften geschreven.' Doorgewinterde klaagsters dus.
Lullig baantje
In de jaarlijkse Studenten Informatiegids staat een opvallende advertentie. Onder het motto 'geld verdienen met lullen' kun je aan de slag als webcam-girl of als gesprekspartner aan de telefoon. Door de advertentie is de SI-gids in Wageningen, Leeuwarden en veel andere studentensteden niet verspreid. Onzin natuurlijk. Je kunt zelf wel bedenken of je keiharde euro's wilt verdienen.
Fitness
Luiheid blijkt aangeboren. IJverige wetenschappers van de Riverside University (Californië) hebben dat ontdekt. Bij muizen tenminste. Met de juiste pilletjes kan daarom iedereen zin krijgen in bewegen, denken de onderzoekers. Een kwestie van het aanzetten van de juiste genen. Resteert een ander probleem: de fitnessruimte in De Bongerd is nu al te klein.