Nieuws - 4 november 2010

Nieuwe autoboer in Wageningen

Nieuw in Wageningen: StudentCar, een autoverhuurder speciaal voor studenten. Fantastisch natuurlijk, maar zijn ze ook het goedkoopst?

27-diagram.jpg
'Soms is het openbaar vervoer toereikend', schrijft StudentCar in haar persbericht, 'maar meestal gaat er kostbare studietijd verloren en zoek je meer flexibiliteit'. Wat is er dan gemakkelijker dan even snel een bij je studentencomplex geparkeerde auto te reserveren? De deur openen doe je met een speciaal pasje en de sleutel zit al in de auto, dat is het. Bovendien is zo autorijden volgens deze ondernemers ook nog goed voor het milieu. Want, hier komt ie, studenten die al jong een auto huren, zijn later minder geneigd om er een te kopen.
Rondrijden met logo
Vanaf 15 november kun je ook in Wageningen terecht. Auto's komen te staan bij Bornsesteeg en Haarweg. Zowel WU als VHL studenten mogen de auto's gebruiken. 'Iedereen die het niet erg vindt om met het logo van StudentCar rond te rijden is welkom', aldus Sjoerd Geurts. VHL'ers buiten Wageningen moeten wel wat extra geduld hebben. Leeuwarden staat voor 2011 op de planning en Velp/Arnhem blijft voorlopig onontgonnen gebied.
Grote vraag blijft echter, is het ook financieel aantrekkelijk om een StudentCar te huren? Uit alle abonnementen en acties - wordt in elk geval Facebook-vriend - is het moeilijk om daar een eenduidig antwoord op te vinden.
Resource rekende vast een paar scenario's uit.
Een weekendje Groningen
Plotseling besluit naar het gezellige Groningen af te reizen. In totaal leg je ongeveer 380 kilometer af. Zo'n auto bevalt je prima, toch komt het er de rest van het jaar niet meer van om nog een keer een auto te huren. Winnaar: Rujo Auto's, door het eenmalige inschrijfgeld van 25 euro is StudentCar niet erg aantrekkelijk.
Wekelijks naar je oma in Winterswijk
Je oma is altijd belangrijk voor je geweest. Nu ze zelf haar huis niet meer uit kan, besluit je haar elke week even op te zoeken. Uurtje rijden, theedrinken en weer een uurtje terug. Toegegeven,  een duur kopje thee. Maar ja, het is toch je oma. Winnaar: het maandabonnement van StudentCar.
Maandelijks een dagje toeren
Sinds je in het bezit bent van je rijbewijs heb je geen stuur meer aangeraakt. Dat wordt wat. Straks durf je als toekomstig forens de snelweg niet meer op. Je besluit elke maand een dagje te toeren. Per keer leg je 100 kilometer af. Winnaar: Rujo Auto's, maar het is een hele prestatie om na een dag toeren slechts honderd kilometer afgelegd te hebben. Bij een kortere reistijd is StudentCar aantrekkelijker.
Eén avontuurlijk nachtje
Na lang aandringen ben jij de bob bij een zogenaamd gezellig feestavondje. Het valt je vies tegen als enige nuchtere. Tot overmaat van ramp zie je bij het inparkeren een paaltje over het hoofd. Daar gaat je eigen risico. Uit frustratie besluit je nooit meer een auto te huren. Winnaar: Greenwheels met het laagste eigen risico. Helaas staan er van deze organisatie geen auto's in Wageningen.

Disclaimer: ondanks de zorgvuldige berekening is het mogelijk dat de feitelijke prijzen iets afwijken.