Nieuws - 26 oktober 2017

Nieuwbouw voor onderzoekers in Lelystad

tekst:
Albert Sikkema

Op 31 oktober wordt de nieuwbouw van Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad feestelijk geopend. Daarmee heeft dit instituut alle onderzoek onder één dak en wordt de vestiging aan de Edelhertweg in Lelystad afgestoten.

In de nieuwbouw wordt al gewerkt. ©Annet Blanken

Het nieuwe gebouw van Wageningen Bioveterinary Research aan de Houtribweg in Lelystad omvat dertig labs en kantoorruimte voor 85 medewerkers. De nieuwbouw staat naast de bestaande gebouwen voor de WBVR-onderzoekers. In totaal werken er 250 WUR-medewerkers in Lelystad aan de preventie, bestrijding en controle van infectieuze dierziekten. Op het terrein staat ook een High Containment Unit voor onderzoek aan zeer besmettelijke dierziekten, waarin de hoogst mogelijke veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

Verhuisd
Een deel van de medewerkers in de nieuwbouw komt over van het onderzoekgebouw van WUR aan de Edelhertweg in Lelystad. Daar werkten vroeger honderden onderzoekers, maar Livestock Research verhuisde eerder uit dit gebouw naar Wageningen. Met de komst van de nieuwbouw concentreert de WUR haar biomedische en veterinaire onderzoek. Het gebouw aan de Edelhertweg wordt gesloopt.

De feestelijke opening van de nieuwbouw start om 16.00 uur.