Nieuws - 25 juli 2002

Nieuwbouw op Nobelweg

Nieuwbouw op Nobelweg

Het complex met studentenafdelingen op de Nobelweg zal worden gesloopt. De Stichting Sociale Huisvesting Wageningen (SSHW) wil er in het kader van kwaliteitsverbetering mooiere, grotere kamers voor in de plaats bouwen.

SSHW-directeur Pierre Duyx: "We hopen eind dit jaar een bouwvergunning te krijgen. Daarna kunnen we met de bewoners gaan praten over vervangende huisvesting." Het aantal kamers gaat terug van 85 naar 67. Drie jonge architecten ontwerpen ieder een deel van het gebouw. Volgens de woonvoorzitter van de Nobelweg, Niek Janssen, zijn de bewoners enthousiast over het ontwerp. "We praten nog met de SSHW over verhuisvergoedingen en een terugkeerregeling. Maar omdat het wel twee jaar kan duren voordat de nieuwbouw klaar is, is het maar de vraag of er nog mensen gebruik van zullen maken."

Zelf woont Janssen nu vier jaar naar volle tevredenheid in het complex. "Met het verdwijnen van het gebouw zal alleen ook het Nobelweggevoel verdwijnen: de gezelligheid op het balkon, de sociale controle. Iedereen weet wie hier wel en niet woont", aldus een niettemin positief gestemde Janssen. | Y.d.H.