Organisatie - 1 januari 1970

Nieuwbouw Plant blijft in ijskast

Het nieuwbouwplan voor de Plant Sciences Group op complex De Born in Wageningen blijft nog even in de ijskast.

De raad van toezicht heeft het definitieve besluit hierover doorgeschoven naar zijn vergadering van 25 oktober.
Het uitstel van de nieuwbouw heeft te maken met de algemeen verslechterde financiële situatie bij de stichting DLO, die de investering moet ophoesten. Dr Peter Booman, directeur management van de Plant Sciences Group blijft optimistisch: ‘In principe zou het definitieve besluit negatief kunnen uitvallen, maar de raad van bestuur gaf ons aan dat zij dat niet verwacht. De voorbereidingen gaan ook gewoon door.’ Booman erkent wel dat de druk nu begint op te lopen. Zo heeft een aantal gebouwen te maken met achterstallig onderhoud en verlopen gebruiksvergunningen. Als de investering in oktober wordt goedgekeurd kan de nieuwbouw nog volgens plan in 2006 worden opgeleverd.
De kosten van het nieuwe gebouw voor Plant, een vijf verdiepingen hoog gebouw op de plaats van de huidige westvleugel van Plant Research International, komen naar schatting op 45 miljoen euro.
De bouw van het Forum- en het Atlasgebouw kan volgens plan doorgaan, de investering hiervoor komt voornamelijk op rekening van de universiteit. / GvM.