Nieuws - 24 juli 2017

Nieuwbouw Diedenoort van start

tekst:
Linda van der Nat

In september start Idealis met de bouw van 176 kamers op het voormalige terrein van Hogeschool Diedenoort aan de Churchillweg.

De planning is om de nieuwbouw uiterlijk 1 december 2018 op te leveren, maar Idealis streeft er naar om de woningen nog voor de start van het studiejaar 2018 klaar te hebben, aldus woordvoerder Hellen Albers. ‘Gezien de groeiende instroom van het aantal studenten in Wageningen zou het fijn zijn als we meer eerstejaars aan het begin van het collegejaar aan een kamer kunnen helpen.’

Diedenoort krijgt 42 kamers met eigen voorzieningen en 134 kamers met gedeelde voorzieningen. De onzelfstandige kamers variëren tussen de 12 tot 15m2 en studenten betalen tussen de 270 euro en 309 euro voor een kamer. De zelfstandige kamers zijn tussen de 16 en 22 m2 groot. De huurprijs van de meeste voorkomende (18m2) ligt op 477 euro. Hier is huurtoeslag mogelijk, aldus Albers.

De woningen kunnen in de toekomst eventueel omgezet worden in reguliere eengezinswoningen. De studentenhuisvester investeert ook extra in duurzaamheid; op het platte dak kunnen extra zonnepanelen geplaatst worden.

Brouwerij
Op het terrein heeft jarenlang een brouwerij gestaan. De geschiedenis van de oude mouterij is straks terug te zien in de gevel, via gevelpanelen met hop, gerst en een ‘schuimkraag’. De locatie is de eerste nieuwbouw die Idealis kan realiseren om de groeiende studententaantallen op te vangen. De tijdelijke huisvesting op Kortenoord is onlangs uitgesteld vanwege een aanpassing in de procedure.

Lees meer