Nieuws - 21 april 2016

Nieuwbouw CVI van start

Vanochtend organiseert Centraal Veterinair Instituut (CVI) in Lelystad een feestelijke bijeenkomst met koffie en taart voor de bouwers en installateurs die de nieuwbouw van het onderzoeksinstituut gaan realiseren.

Er komt een nieuw gebouw van 4000 m2 met kantoren en laboratoria aan de Houtribweg, die ervoor zorgen dat het CVI vertrekt uit het gebouw aan de Edelhertweg en alle medewerkers voortaan op één locatie zitten. Ook wordt de High Containment Unit van het instituut, waar onderzoek aan besmettelijke dierziekten plaatsvindt, aan de Houtribweg verbouwd.

De Unilocatie CVI wordt medio 2017 in gebruik genomen. Dan verhuizen 90 medewerkers van de Edelhertweg naar de Houtribweg in Lelystad, waarna de Animal Sciences Group het voormalige hoofdkwartier van de kenniseenheid aan de Edelhertweg afsluit. Eerder verhuisde Livestock Research uit dit gebouw naar de campus in Wageningen. Het instituut zal de eerste paal van het onderkomen aan de Edelhertweg, gelegd in 1982, nu hergebruiken aan de Houtribweg.

Bij het ontwerp en de inrichting van de nieuwbouw heeft het personeel veel inspraak gehad, zegt woordvoerder Annet Blanken van CVI. Doel van de unilocatie is dat de medewerkers makkelijker kennis uitwisselen en samenwerken.