Nieuws - 1 januari 1970

Nieuw studentencomplex in aanbouw

Eind maart verrijst op een universiteitsterrein aan de Wageningse Voorburglaan een nieuw complex met 150 studentenkamers. Na vijf jaar zal het gebouw, dat een voorbeeld is van industrieel, flexibel en demontabel bouwen, moeten worden verplaatst.

Opdrachtgever is huisvestingsstichting SSHW, die hiermee de druk op de kamermarkt hoopt te verlichten. De kamers zullen als eerste worden aangeboden aan de bewoners van het Nobelwegcomplex. Dit gebouw moet eind mei leeg komen om plaats te kunnen maken voor nieuwbouw.
De nieuwe appartementen liggen aan een galerij, hebben vijf kamers van 18 vierkante meter groot, een woonkeuken, douche, toilet en een internetaansluiting. De huur voor de kamers komt naar verwachting op ongeveer 250 euro inclusief.
Het uit drie woonlagen bestaande complex aan de Voorburglaan - tussen Marijkeweg, Binnenhaven en Nieuwe Kanaal - zal bestaan uit dertig vijfkamerappartementen. Momenteel worden hiervoor in een fabriek de modules voorgefabriceerd.
De SSHW heeft van de gemeente voor deze locatie een bouwvergunning gekregen voor vijf jaar. Het complex wordt na die tijd gedemonteerd en elders weer opgebouwd. Hoofd Vastgoed van de SSHW, Frank van den Bos, hoopt het complex vijftig jaar te kunnen exploiteren. | Y.d.H.