Wetenschap - 5 december 2013

Nieuw meldpunt integriteit

tekst:
Hoger Onderwijs Persbureau
4

Onderzoeksfinancier NWO gaat beter in de gaten houden of wetenschappers wel integer handelen. Wie vermoedt dat een collega sjoemelt, kan terecht bij een nieuw meldpunt.

Onderzoekers die een NWO beurs aanvragen of ontvangen, moeten voortaan verklaren dat ze de Nederlandse gedragscode wetenschapsbeoefening kennen en naleven. Daarnaast breidt NWO zijn Meldpunt wetenschappelijke integriteit uit. Dat is nu niet langer alleen maar bedoeld voor klachten over wetenschappers die bij een NWO-instituut werken, maar voor iedereen die door NWO betaald wordt of wenst te worden.

In mei 2013 werd schending van wetenschappelijke integriteit al opgenomen in het NWO-fraudeprotocol Daarin staat beschreven wat er gebeurt als er is gefraudeerd. De subsidie kan worden ingetrokken of gewijzigd, en kan worden teruggevorderd van wetenschappers die hun onderzoek al hebben afgerond.

 

Re:acties 4

 • Lia Goudriaan

  Rob waarom bel je niet even op je telefoontje ligt nog bij mij enarnold maar bellen

  Reageer
 • Lia Goudriaan

  Rob waarom bel je niet even op je telefoontje ligt nog bij mij enarnold maar bellen

  Reageer
 • Rob Burgerhout

  geachte lezer(es)

  Een jaar of 13 14 geleden ben ik er achter gekomen illegaal geimplanteerd te zijn in minimaal 4 plaatsen hart ,buik,linker schouderen en lies. Ook draag ik daarin een frequentie en een pulse die is gemeten.
  CCMO HEEFT MIJ EEN COTACT VERBOD ook een klacht die ik heb ingediend bij de instantiemeldpunt schending menselijke integriteit komt geen gehoor terug.
  aangifte gedaan bij huisarts bleek later uit huisartsen rapportage dat ik aan de medicijnen moest (arts Engelenburg)Drunen en ook de vermelding met spoed in een inrichting te moeten worden geplaatst. districts psychiater Erik masthof werkte daar niet aan mee en heeft recent nog mij gesproken en medegedeeld dat dit overschreiding grondwet inhield wat met mij gedaan is. Verder aangiftes gedaan bij politie die deze niet aanneemt omdat ik de dader niet weet .....tja niemand weet van iets zoals justitie, gemeente die volgens IGZ de dader is en ook nog de druk uit oefent dat ik aan de medicatie moet.Na jarenlange meldingen dat ik gestalct wordt en er in mn huis werd gekomen zonder mijn toestemming vergiftiging van mn eten en of drinken waarbij ik vreselijk beroerd van werd zijn meerdre malen blijven plaats vinden , makkelijk als ik niet thuis ben te tracieren en me over de zeik te halen .Verder ben ik als gevolg van geen resultaat in mn meldingen een keer op de deur gemept bij een inspecteur politie in de straat e wat gescholden m...mijn meldingen worden niet serrieus genomen maar ik werd gelijk in de ggz geplaatst want ik zou een psychose hebben duidelijk niet waar want ik was gewoo gelijk weer rustig en toch afgevoerd.
  Ik ben vast gehouden in de GGZ om de reden dat ik melding maakte van ilegaal geimplanteerd te zijn verder wist ik van hoger politie personeel die t een complot tegen mijn persoon noemt en ook ben ik vals beschuldigt dat ik fysiek geweld heb gebruikt terwijl ik in t GGZ een onderzoek verlangde daarnaar en meerdere verzoeken bij spychiaters en rechter (mij veroordeelde tot dwangmedicatie)en de daar aanwezige huisarts voor een MRI scan heb gedaan waar geen gehoor aan werdt gegeven.
  Laatst nog met de mij toenmalige vals met hun vakjargon mij hebbende betitelde psychiaters Truus ter Braak en de directeur Korthals gesproken en nogmaals herhaald dat er op mij een psychose en paranoïde beleid is toe gepast en dat ze met hun "deskundigheid wel anders hadden moeten beoordelen gezien ze zichzelf wel zo capabel vinden om iemand na een kwartier te horen wel medicatie in zn strot kunnen douwen.
  Melding gedaan van overschreiding wet op proefpersonen heeft ook geen resultaat opgeleverd . En vind ik verder dat als je iemand in psychose treiterd en zelf daarbij veilig kunt vertoeven hebben ze ook nog gevaar gesticht naar derde aangezien wat ze me vertelde in t GGZ ben je ook nog twintig keer sterker .
  Ik wil die rotzooi uit mn lichaam en medewerking in t aantonen.
  Aangiftes doen en verder alle inzagen wie ,hoe en wat en wanneer daar aan hebben meegewerkt die rotzooi in mn lichaam te zetten. Verder heeft de gemeent 30 jaar lang cocedealers openbaar laten deaelen wat een groot gevaar heeft opgeleverd ook in de straat waar ik woonde dat is wat betreft veiligheids beleid precies omgedraaid niet om te voorkomen maar om te veroorzaken. Aangiftes die ik heb gedaaan zijn me niet in dank afgenomen. EEn proefpersoon maken zonder zn toestemming heeft steeds onder toezicht te staan waarbij de wet op proefpersonen niet mag worden over schreden.Verder ben ik door insluipers in mn huis in een toestand gebracht me niet te kunnen verdedigen of hun staande te houden ontvoerd en verkracht geworden waarbij ik zeker weet dat de route die daarbij is afgelegd te volgen moet zijn geweest met die implantaten in mn lijf ( en de rest )aangiftes leiden tot niets de rechter zegt ik moet bewijzen toen ik voor hem stond nadat ik een van de daders heb staande gehouden in t recht ik meen de te hebben ik ben veroordeeld en de betrokken persoon is nog steeds in politie diens de ander was als vermoedelijk nep arts verkleed.

  Reageer
 • dick

  Bij medisch onderzoek worden de "interests" van betrokkenen vermeld.
  In hoeverre gebeurt dat ook op de WUR?

  Als ik de CV's, ook van sommige WUR-hooggeplaatsten zie, dan vraag ik me niet alleen af waar ze de tijd voor al die - al dan niet betaalde - nevenfuncties vandaan halen, maar ook hoe ze met meerdere petten op zuiver en geloofwaardig kunnen blijven handelen.
  Een en ander komt de naam en het imago van de WUR als wetenschappelijke instelling m.i. niet ten goede.

  Reageer

Re:ageer