Nieuws - 20 juni 2017

Nieuw intranet voor medewerkers WUR

tekst:
Marijn Flipse

WUR lanceert morgen het nieuwe intranet. Naast de functie die het heeft als nieuwsplatform is er een sociaal component toegevoegd. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld lid worden van groepen om informatie uit te wisselen en kennis te delen.

©Shutterstock

‘Het contract met het oude intranet hield op te bestaan’, aldus Marc Lamers, communicatiedirecteur van WUR. ‘Daarom is door de organisatie in samenwerking met IT een externe analyse gedaan. Er is gekeken welke interne communicatiesystemen tegenwoordig gebruikt worden. Bij een grote groep medewerkers is getoetst wat zij op intranet nodig hebben.’

Gepersonaliseerd
Op het nieuwe intranet heeft iedereen een deels gepersonaliseerde startpagina, waarbij een aantal dingen vaststaat zoals nieuws, agenda en mededelingen. Je bent als werknemer standaard lid van een groep, namelijk het onderdeel waar je voor werkt. Nieuwtjes en mededelingen van je eigen afdeling komen daarom op je startpagina te staan. Daarnaast kun je kiezen van welke groepen je lid wilt worden of je start zelf een groep. Ook is er ruimte om bepaalde widgets (blokken) naar je startpagina te slepen, zoals overzicht van je favoriete links, Buienradar of Resource.

Platform
“Het is voor WUR belangrijk dat het nieuwe intranet een platform is waarmee we als organisatie direct communiceren met medewerkers. Een intranet voor ons allemaal en een plek waar we elkaar makkelijk kunnen vinden en kunnen communiceren”, vertelt Lamers. Stel iemand is bezig met een onderzoek en loopt tegen een probleem aan. Dan kun je via intranet vragen of er iemand is die je daarbij kan helpen. Het is een combinatie van informatie en communicatie.’ Daarnaast krijg je toegang tot de systemen van WUR, zoals de HR button en declaraties.