Nieuws - 25 september 2008

‘Nieuw intranet valt reuze mee’

Het vernieuwde intranet van Wageningen UR krijgt nu 4750 bezoekers per maand. Dat is vooral te danken aan de Animal Sciences Group, dat als eerste is ingebed in de structuur van het corporate intranet. Meningen van bezoekers variëren van ‘valt reuze mee’ tot ‘het is een zoekplaatje’.

Eind vorig jaar, toen het nieuws en de agenda al in de lucht gingen, trok het nieuwe intranet van Wageningen UR ongeveer duizend unieke bezoekers per maand. In juli ging het vernieuwde corporate intranet van start en in augustus steeg het bezoekersaantal naar tweeduizend.
Twee weken geleden werd het nieuwe intranet van ASG ingeplugd. Het intranet telt nu 4750 bezoekers, vertelt Koos Nijssen, afdelingshoofd bij Communication Services en lid van de projectgroep Intranet. ‘ASG is één van de pilot-deelnemers om de structuur boven water te krijgen. Van Hall Larenstein volgt op vrij korte termijn. Uiterlijk begin volgend jaar hebben alle andere organisatieonderdelen ook een eigen intranet dat aansluit op het Wageningen UR-brede intranet’, aldus Nijssen. Medewerkers kunnen vanuit huis inloggen op het nieuwe intranet. Ook is het straks mogelijk het intranet van de andere organisatieonderdelen te bekijken.
Bij het eerste gebruik van de internetbrowser opent het intranet automatisch op de schermen van de ASG-medewerkers. Hoe bevalt dat?
Ict-er Wilfried Viets van ASG-onderzoekscentrum Zodiac in Wageningen is niet enthousiast. ‘Het is verrekte irritant dat je ’s morgens gelijk die site voor je neus krijgt. En het is nogal een zoekplaatje, omdat de informatie wel een aantal lagen diep zit. Bovendien staat er nog weinig informatie op over het Wageningse gebeuren. De informatie die op ons oude intranet stond, moeten we nu nog via andere wegen vinden. Ik denk dat ze er in Lelystad meer naar kijken dan hier.’
Daniëlle Eelkman Rooda, manager Business Development, noemt het ‘helder, overzichtelijk en een gigantische verbetering’. Het was even wennen aan de opmaak, maar er staat meer informatie op en die is makkelijker te vinden, aldus Eelkman Rooda. Het enige wat ze mist zijn de algemene voorwaarden van juridische zaken, die je voorheen vanaf het ASG-intranet kon downloaden.
Onderzoeker Ad van Vuuren vindt dat het nieuwe intranet ‘reuze meevalt.’ Hij mist nog een link naar de internetsite van Wageningen UR en moest WUR TV zelfs via Google zoeken. Maar hij vindt het positief om de dag te beginnen met nieuwtjes uit de organisatie. Die mening deelt ook Jan Schaaphok die onder andere werkzaam is bij de receptie en de expeditie in Lelystad. ‘Ik maak weinig gebruik van het intranet, maar je ziet meteen het nieuws binnen ASG. Als de koppen interessant zijn, wil ik het wel eens doorlezen.’ Deze week start een evaluatie naar het ASG-intranet.