Nieuws - 17 mei 2001

Nieuw carpoolsysteem slaat aan

Nieuw carpoolsysteem slaat aan

Het carpoolsysteem voor medewerkers van Wageningen UR is met succes van start gegaan. Al meer dan honderd medewerkers doen eraan mee.

Met name medewerkers van Wageningen Universiteit nemen deel aan het carpoolsysteem dat is opgezet door het Vervoersco?rdinatie Centrum Oost-Nederland. Bij de onderzoeksinstituten is carpoolen nog niet zo populair. De carpoolers komen elke dag van nabijgelegen plaatsen zoals Arnhem, Oosterbeek en Wijk bij Duurstede, maar ook van veel verder; zelfs uit Tilburg, Rotterdam en Lelystad. Dit is mogelijk gemaakt door ook bedrijven in de gemeente Wageningen te betrekken in het carpoolsysteem.

De carpoolers besparen heel wat geld aangezien ze minstens met drie mensen naar hun werk rijden. De Arbo- en Milieudienst (AMD) wijst erop dat een carpooler al tweehonderd gulden per maand bespaart wanneer hij of zij op dertig kilometer afstand van het werk woont en twintig dagen per maand met twee passagiers rijdt in een auto van 30.000 tot 35.000 gulden.

Deelnemers van het carpoolsysteem krijgen ook een thuiskomgarantie. Als ze door een onvoorziene omstandigheid niet op tijd zijn om met het carpoolteam mee naar huis te rijden, regelt het Vervoersco?rdinatie Centrum Oost-Nederland hun vervoer naar huis, maximaal vijf keer per jaar. Meer informatie: www.wau.nl/amd |H.B.